Latte art cursus

Latte art cursus

Wil je leren om zelf latte art te maken? Het lijkt moeilijker dan het is! Wij begeleiden je stap voor stap om een echte latte art te maken tijdens onze cursus. De basis bestaat uit 3 belangrijke elementen, namelijk:

Espresso

Gebruik een espressomachine om echte espresso te zetten. De smaak van de cappuccino wordt bepaald door de smaak van de espresso. Naast de smaak wordt door de hoeveelheid van de espresso bepaald hoe sterk de cappuccino wordt. Over het algemeen is een goede cappuccino licht van smaak.

Perfect geschuimd melk

Stap 2 is melk opschuimen met behulp van de stoompijp van de espressomachine. Schenk eerst koude melk in een kannetje en houd vervolgens het tipje van de stoompijp bovenin het melk zodat het melk het tipje net bedekt. Bij een sissend geluid schuim je melk op. Let op dat de melk niet wordt gekookt! Houd de kan met een hand aan de onderkant om te voelen of het melk niet te warm wordt

Schenken

Dan de laatste stap, het schenken. Met het schenken pas je latte art toe om een mooie cappuccino te maken. Met de juiste beweging en techniek tijdens het schenken kun je verschillende vormen maken. Om je op weg te helpen kun je onderstaande video bekijken.Aanmelden voor onze latte art cursus

Wil je leren om professioneel latte art toe te passen. Meld je dan aan voor onze workshop of neem contact op voor een besloten groepscursus.